На срећу, лекари горњомилановачке Опште болнице су успели да спасу живот детата. Све време истражног поступка, а и касније док је био у притвору, педофил је налазио начин да буде у посредном контакту са жртвом. Након што је из притвора спроведен у родитељску кућу у оближњем селу, девојчица је таксијем долазила код њега.

Иначе, Милановчанин стар 58 година, пре хапшења је шест месеци праћен, истрази је признао кривично дело обљуба над дететом, за шта је добио затворску казну у трајању од шест година.

У селу у близини Горњег Милановца је боравио са наногвицом, чекајући да буде смештен у затворску јединицу на издржавање казне у трајању од шест година.

Фото: Н. Фифић

 

- Њихови телефони су заплењени истог дана када је, тада осумњичени приведен у полицију. Имамо доказе да је девојчица, након што је њен злостављач напустио истражно одељење Окружног затвора у Чачку, таксијем одлазила код њега у кућу где је боравио чекајући да буде спроведен у затвор - каже наш извор из истраге додајући да је милановачки Центар за социјални рад такође располагао том информацијом и да су заједничким радом покушавали да злостављача "ухвате на делу".

- Непознаница је како је злостављач ступио у контакт са жртвом, као и то одакле му оружје којим се убио. Процедура налаже да се детаљно прегледа објекат и простор у којем борави лице у кућном притвору са електронским надзором, што је и учињено. Претпоставља се да му је оружје неко накнадно донео - каже саговорник.

Из истраге додају да се у овом случају ишло на признање кривице педофила, јер се у том случају штити жртва, нема сведочења, накнадних вештачења и додатних траума за сексуално злостављено дете. Оно са чим се истрага суочавала раније, било је присутно и сада, а то је несарадња, а у конкретном случају подршка мајке девојчице, злостављачу са којим се познаје од детињства.

- Дан пре самоубиства злостављача, у недељу је и девојчица извршила покушај суицида, наиме она је попила огромну количину лекова. У овом случају се брзо реаговало, па су овдашњи лекари успели да спасу живот девојчице, која се и даље налази у Општој болници у Горњем Милановцу. Злостављач је усео да изврши утицај на злостављено дете, представљајући себе као жртву, због чега смо поред несарадње мајке имали опструкцију и жртве овог недела - каже саговорник.


СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

 

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".