Уплашене Београђанке су се успеле сакрити иза једне куће па су непознате особе отишле, преноси Српскаинфо.

Полиција је убрзо идентификовала осумњичене, а како сазнају Независне, ради се Сокочанима С.Б., који је возио, и М.А., који је био сувозач и од којег је одузет гасни пиштољ те ће бити прекршајно кажњен, јер није утврђено постојање кривичног дела.

Наиме, редакцији Независних новина обратио се А.Б., брат једне од девојака, наводећи да су њена сестра и пријатељица на путу код Сокоца доживеле велики шок.

– Моја сестра је с пријатељицом путовала из Сарајева ка Београду када су их у близини Сокоца два непозната лица у сивом аудију претекла и покушала зауставити. Сувозач сивог аудија их је ватреним оружјем усмеравао у неколико наврата да се зауставе – рекао је узнемирени Београђанин.

Према његовим речима, његова сестра и пријатељица су пронашле уточиште иза једне од оближњих кућа, када су се непознати мушкарци удаљили.

– Полиција је обавештена и након остављања званичне изјаве у станици полиције, сестра и пријатељица су продужиле у правцу Београда. Незванично добијене информације из полиције су да су лица приведена и да је одузето оружје – рекао је А.Б.

Он је похвалио рад полиције у Сокоцу за коју каже да је реаговала у року од неколико минута и одмах изашла на терен.

– Такође бих додао да су сестра и пријатељица по давању изјаве уз пратњу испраћене са Романије. Осумњичени су убрзо идентификовани и процесуирани у складу са процедуром – рекао је он.

Како нам је потврђено из Полицијске управе Источно Сарајево, у 16.20 особа је пријавила да су се две другарице Д.Б. и И.С. возиле пуничким моторним возилом хонда те да их је у месту Подроманија возило марке ауди у више наврата покушало да обиђе.

– Приметиле су да се два НН особе налазе у возилу те су кроз прозор приметиле да један држи пиштољ – наводе из полиције.

Како додају, полицијски службеници из Сокоца идентификовали су возило и утврдили да је управљао С.Б., а сувозач је М.А., оба из Сокоца.

– М.А. је предао гасни пиштољ те му је издата потврда о одузимању предмета. О свему је обавештен тужилац, који се изјаснио да нема елемената кривичног дела те је особа санкционисана прекршајно издавњем прекршајног налога у складу са чланом 70 Закона о оружју и муницији РС – наводе из полиције.

(Српскаинфо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".