Цистерне ће, на најпрометнијим локацијама, бити постављене од 10 до 19 сати, сваког дана, од данас док за тим буде потребе, рекла је за Танјуг Јелена Пронић из Београдског водовода и канализације.

Локације на којима ће цистерне бити постављене су Трг републике код Стакленца, Зелени венац, Сајам у правцу Чукарице код билетарнице, кружни ток код зграде општине Нови Београд, Улица цара Душана код Саобраћајне школе, као и још једна локација на Бањици.

Пронић је додала да цистерне, у просеку, носе по 10 кубика воде, те да не може да се деси да у њима нестане воде током дана.

"Воде ће у њима бити довољно, а поред цистерни, на којима грађани могу да се освеже и потраже помоћ од врућина, ''Водовод'' одржава и фонтане у граду, као и 139 градских чесми на којима ће, такође, вода за пиће", рекла је Пронић.

Она је напоменула да воде има довољно, и да грађани не треба да брину, али и апеловала на све да рационално користе воду.

"Воде има довољно, ми смо обавили све потребне припреме пре лета, свих наших производних и дистрибутивних система. Ми у овом тренутку производнимо 6.600 литара воде у секунди, и попуњеност наших резервоара је 80 одсто, што је попуњеност равна оној у зимском периоду", рекла је Пронић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".