Петра је била са дечком када је на летовању срела фудбалера, али је свакако осетила страх: 

- Када сам Нишу срела у лето у Црној Гори, иако је поред мене био мој дечко, осетила сам велики страх и непријатност. Желела сам да се одмах вратимо кући. Осетила сам да није задовољена правда јер није сносио никакве последице за понашање, а мени су остале трауме за цео живот. Родитељи и породица, као и увек, били су ми највећа подршка - рекла је Петра за Републику.рс и истакла да успехом сматра ако је макар једној жени или девојци успела да помогне након што је јавно проговорила о злостављању које је доживела од фудбалера Нише Савељића.

 

 

- Успех је помоћи и једној особи ако је то могуће. Мојој породици се јавило и писало много људи и рекло да су исто пролазили, имали сад 20 или 60 година, већина жена је на неки начин једном осетила нелагодност од мушкараца. Сматрам да је у Србији то и даље тема која се није развила и о којој ће се прво рећи: "Ћути" или "Немој, неко ће да те чује, то је срамота за нашу породицу" или слично. Ја баш мислим супротно. Треба смоћи снаге и храбрости да кажеш тако нешто и признаш шта се десило, првенствено себи, а онда и неком другом. На енглеском има изрека "Ако видиш нешто, реци нешто", односи се на разне ситуације, али конкретно у овој треба рећи да се не би поновило некоме после тебе од исте особе. Можда би се на тај начин и мушкарцима мало отворили видици, да се преиспитају да можда несвесно, можда и свесно, некој девојци наносе страх, трауму или слично. Увек треба имати на уму да је и она нечија ћерка, сестра...

Фото: Небојша Параушић

 

Осим тога она се присетила и тинејџерских дана када су је деца задиркивала због тога што је усвојена: 

- Када си у пубертету, не знаш ни сам како се осећаш, а камоли кад те неко исмева или се шали на ваш рачун у вези с неким вашим проблемима, несигурностима или слично. У мом случају је било тако да су ме деца у школи задиркивала јер сам усвојена. Не знам из ког разлога нити ћу то икада сазнати. Моја разредна је звала моју маму и рекла јој о чему се ради, те ме је мама тог дана, сећам се, мало раније узела из школе - каже Петра кроз сузе и истиче да се неретко питала зашто баш она, те шта је урадила другој деци, па да јој тако грубо враћају.

(Република)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Атрактивна издања Ане Ивановић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".