Он је убрзо после тог трагичног чина медицински збринут у Клиничком центру Војводине у Новом Саду, где ће бити настављено лечење а након тога, како је саопштено из Полицијске управе Нови Сад, по налогу тужиоца биће приведен.

Трагичном догађају, који је потресао не само родбину, пријатеље и комшије породице Максимовић у Улици цара Лазара него и читаво место, претходила је целодневна свађа двоје супружника, изјавио је за „Новости“ Мија Максимовић (25), њихов син.

Фото: Приватна архива

 

- Не могу да назовем оцем Милета који је моју велику мајку, мог анђела чувара, учинио жртвом. Цео дан су се свађали и препирали око некаквог новца који је она потрошила али га је уложила у ову кућу, да нама свима буде боље и лепше за живот – каже Мија, кога сви ословљавају надимком, Никола.

Миле је, према Мијиним речима, мислио да је код Иване остало нешто пара и стално их је тражио али тога није било јер је она помагала свима, колико год је могла, па и свом супругу Милету, званом Џефика.

- Јуче су поново почели свађу тако да је моја мајка током дана попила сигурно више од 20 таблета седатива. Није јој било добро, скоро да није знала за себе и некако се попела на спрат код нас да би је моја жена окупала и нахранила.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Када се Ивана вратила у њихов стан у приземљу поново је почела вика и зачуло се удара, додаје Мија напомињући да се он тада сјурио низ степенице и лупио ногом по вратима да би ушао и помогао својој мајци.

- Рекао сам му докле ћеш више да малтретираш и нападаш моју мајку за те проклете новце. Замислите докле је то све дошло, кад сам му свашта рекао чак га и опсовао, иако сам га поштовао, што сви добро знају.

Нешто после 20 часова Ивана је заспала али, како тврди њен син, Миле јој поново није дао мира.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Пошто јој није било добро рекао сам јој да изађе мало напоље, на ваздух. У двориште је тад сишла и моја супруга, која је трудна, да јој помогне. Чуо сам опет препирку и свађу, онда сам позвао полицију, полицијска патрола је дошла а Миле, кога више не могу да назовем оцем, и пред њима је причао да ће је убити и да ће убити и себе јер не може више да издржи.

Полицајци су потом позвали Хитну помоћ и, како додаје Мија, завршили су интервенције и отишли, иако им је сугерисао да га воде на психијатрију.

- Свађа је настављена и пошто то више нисам могао да гледам и слушам отишао сам у град. Убрзо ме је телефоном позвао ујак и рекао да ми је отац убио мајку. Мислио сам да то није истина али моја мама, мој анђео чувар је преминула, на месту, а он је нажалост остао жив.

Мија додаје да је његова старија сестра Ана (28), њихова кћерка, покушала да заштити маму ударајући кломпом оца али кад је угледала нож у његовој руци успела је да побегне.

- Тада су се појавили и полицајци. Рекли су му да баци нож а он их је само погледао и у том тренутку себи пререзао врат.

Иванино беживотно тело, са више убода ножем, налазило се на месту трагедије, у дворишту поред куће.

У дану након трегедије, у кућу жалости долази родбина, пријатељи, комшије да поделе тугу са Иваниним најмилијима. Њена мати Стојанка, кроз сузе, једва успева да прозбори да је изгубила свог анђела а да је, како додаје, злочинац преживео.

Син Мија истиче да је његова мати била жена великог срца. Свима је помагала, давала и шаком и капом. - Остаје ми само да плачем и патим. Пре пола године преминуле су ми и две вољене тетке Меланија и Софија, мамина сестра и сестра човека кога више не могу да зовем оцем – каже Мија Максимовић.

Из Универзитетског клиничког центра Војводине (УКЦВ) саопштили су да је у Ургентни центар те здравствене установе М.М. примљен 23. јула у двадесет минута после поноћи.

- Пацијент је примљен са повредом у пределу врата. Након спроведене дијагностике и оперативног збрињавања, пацијент је стабилног стања смештен на Одељење полуинтензивне неге УЦ, ради наставка лечења – наведено је из Пи-ар службе УКЦВ.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".