Оваквим његовим причама његови, сада покојни родитељи, су се поносили, пуштали га да гостује по емисијама, а сада, након пресуде коју је шест година чекала цела Србија, поставља се питање да ли је начин на који је Марјановић одрастао утицао на ствари које су се касније дешавале и злочин који је починио.

Пре тачно 32 године тада десетогодишњи Зоран Марјановић, тврдио је да има могућност да иде у паралелни универзум захваљујући астралној пројекцији. Он је детаља је причао како изгледа тај свет у који он одлази када легне да спава, а неки од детаља које је као десетогодишњак износио изазивају језу. Пре свега, јер је то изговарао дечак.

У видеу који траје готово пола сата дечак је говорио да је "астрални свет град мртвих и да је тамо почео да путује од првог разреда".

- Путовао сам у сну, када заспим. Онда одем до првог нивоа астрала. Има четири негативних и седам позитивних. Ја сам само четири прошао. Негативни су за убице, за оне што не раде позитивно. Све је црно бело. Ту су напаћеници - говорио је он.

Зоран је причао и да воли да тамо одлази, да тамо може да оде и у будном стању, не само када спава. Волео је тамо да иде, причао је, јер га тамо прочисте негативне енергије овоземаљског света.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Родитељи подржавали његове бизарне приче

Бујна машта или озбиљан психолошки проблем, Зоранови сада већ покојни родитељи, сматрали су да његову причу треба да чују шире народне масе, пре свега оне које верују у паралнормалне појаве и феномене.

После 26 година од ове изјаве, овај дечак, тада одрастао човек, како је утврдио Виши суд у Београду убио је своју супругу Јелену Крсмановић. Иако је психијатријско вештачење Марјановића током истраге овог злочина, а које је обавило троје искусних судских вештака, психијатара, указало да је он био урачунљив у тренутку убиства своје супруге, поставља се питање: “Да ли су паранормалне појаве у које је он веровао као дечак и које његови родитељи, по свему судећи нису покушали да му искорене јер су и сами веровали у њих, оставиле последице на његово одрастање?”

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

 

Цела породица веровала у "лечење енергијом"

Иначе, мајка Зорана Марјановића лечила је тешко болесне у својој кући у Борчи “биоенергијом”. Нико од Марјановића није причао о другим члановима породице сем о њој и сваки пут у суперлативу као о “жени змају” која је толико тога проживела и која има исцелитељске моћи - “дар од Бога”.

Она је тако избегла одлазак на сахрану своје снаје јер, како је тада казао њен супруг Владимир, “она тамо није смела да оде због посла којим се бави, јер је на гробљу енергија веома лоша и ако би се тамо појавила, угрозила би своју енергију”.

Енергија коју је ова жена наводно поседовала Зорици је служила као оправдање за то да не буде подвргнута полиграфу. Самим тим, никада није утврђено да ли она нешто о убиству зна. 

(Блиц)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".