Ацо Пејовић један је од најпознатијих наших певача, а у прилог томе иду и велики хитови које је низао током каријере и пуне дворане на концертима за које се тражи карта више.

Али, пут до успеха није био лак, он је из породичног дома отишао са само 14 година, када се из Пријепоља преселио у Подгорицу на школовање где је живео у школском дому.

Ацо се у једном интервју својевремено присетио породичне трагедије када је са само шест година изгубио брата.

Фото: В. Данилов/П. Милошевић

 

 

Наиме, његова мајка је 1976. имала близаначку трудноћу, али је грешком лекара једна беба умрла. Пејовићев брат који је преживео добио је име Радојица по јунаку из епске песме "Мали Радојица".

- Мада је и тада постојао ултразвук, чувени лекар из Београда није видео да је реч о две бебе и та катастрофална грешка довела је до трагичног исхода јер се једна беба буквално угушила. Брат који је успео да преживи имао је само килограм и четиристо грама на рођењу, а добио је име Радојица, по чувеној народној епској песми "Мали Радојица", о чијој је храбрости и издржљивости испевана легенда. Временом сам то прихватио као Божију вољу, рекао је Пејовић једном и додао:

- Не питам себе шта би било кад би било, али често урадим оно једино што могу да учиним за њега - запалим му свећу када одем у цркву. Е, сада, не знам да ли је то у реду или није, пошто кажу да се онима који нису крштени не пали свећа, али ја то радим. Душа је душа, па чак и док је плод у мајчиној утроби. И треба ценити сваки живот и не давати себи за право да га прекинеш. Зато смо сви много пазили млађег брата, који је данас момчина од два метра и бави се кошарком у нашем родном граду - рекао је Пејовић.

Он је такође рекао да никада неће заборавити преминулог брата и шок који су том приликом доживели.

- То је био шок за све, али и за мене који сам био клинац. Прошло је много година, али једна слика ми је остала урезана у сећање - како отац излази уплакан из болнице. Био сам дете и то ме је много погодило, да мој отац плаче. Никада нећу заборавити очеве сузе - искрен је био певач.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Дара Бубамара - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".