Још док је био студент на трећој години Факултета драмских уметности, Никола Вујовић,  добио је улогу у представи "Ципеле од кенгурове коже", да би ролом у филму "Кад порастем бићу кенгур" најавио плодан низ каснијих улога.

У легендарном филмском хиту Радивоја Андрића из 2004. године Никола Вујовић је на упечатљив начин одиграо лик Дујета, страственог кладионичара који у рукама има тикет свог живота. Исте године бриљирао је и као главни јунак филма "Потера за срећком".

 

 

Запажен је и у серијима "Клан", "Камионџије д.о.о", као и серији "Нечиста крв" у којој игра лик Исмаил-бега, која му је како је рекао једном приликом била велики глумачки изазов.

Фото: Инстаграм принтскрин/johnnie___boy

 

Глумац је раније истицао како никада није планирао да се бави глумом, те да је као средњошколац радио аматерске представе само због лепих девојака.

- Сасвим непланирано, у средњој школи се појавила могућност да се оправдано одсуствује с часова, а баш у тој драмској секцији окупиле су се најлепше девојчице. У року од одмах сам отишао на њихов састанак и придружио им се. Прво смо радили неки пригодан програм за дан Светог Саве, а већ следеће године сам добио прву већу улогу - изјавио је глумац једном приликом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума мајстора мимике Зорана Цвијановића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".