Најтоплији је дан пред промену времена и тако ће бити сутра, а освежење ће стићи у суботу. Док облаци не стигну, биће сунчано и још топлије. Ваздух са Медитерана подићи ће живу за око 5 степени.

Претежно сунчано и веома топло. У планинским пределима јужне и источне Србиоје уз локални развој облачности могућа је ретка појава кише или пљуска са грмљавином. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Јутарња температура од 17 до 23, највиша дневна од 33 до 36 степени. Упорозења: Тмаx ≥ 35 степени, вероватноћа 95%.

Фото: Н. Фифић/Профимедиа

 

ВРЕМЕ У БЕОГРАДУ

У главном граду Србије биће шест степени виш него јуче, а жива у термометру попеће се до 35 подеока на целзијусовој скали. РХМЗ је издао наранџасти метео аларм за Београд због високих температура. Дуваће југоисточни ветар са удрима до 26 км/х. УВ индекс зрачења и даље висок – 8.

ПРОГНОЗА ЗА ВИКЕНД И ПРВИ РАДНИ ДАН

СУБОТА 30.07.2022

Наоблачење и освежење са кишом, пљусковима и грмљавином са севера и запада, током дана ће се проширити и на остале крајеве наше земље. Локално се очекују и краткотрајне временске непогоде: обилни пљускови са грмљавином, град, јак и олујни западни и северозападни ветар. Ветар пре подне слаб променљив, у кошавском подручју умерен и јак југоисточни, од средине дана у појачању и скретању на западни и северозападни правац. Јутарња температура од 17 до 25, највиша дневна од 30 на северу до 36 степени на југу и истоку. Упорозења: Тмаx ≥ 35 степени, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са градом, вероватноћа 90%. Количина падавина ≥ 20 л/м² у периоду до 3х, вероватноћа 95%.

Фото: Танјуг/С.А.

 

НЕДЕЉА 31.07.2022

Претежно сунчано и свежије уз умерен развој дневне облачности, а само се још ујутру и пре подне у брдско планинским пределима очекује локална појава кише и краткотрајног пљуска с грмљавином. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, северозападни. Јутарња температура од 16 до 19, највиша дневна од 26 до 29 степени. Упорозења: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

ПОНЕДЕЉАК 01.08.2022

Претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од 14 до 18, највиша дневна од 26 до 29 степени.

(Ртс)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".