Пријатељи породице младића који су због натписа на мајицама "Нема предаје" ухапшени на КиМ испричали су за "Новости" да су младићи претрпели тортуру полиције тзв. Косова.

- Шамарали су их и брутално ударали кундацима - кажу пријатељи породице младића који су у шоку и не желе да говоре о немилом догађају.

Подсетимо, двојицу младића српске националности привели су припадници специјалне полиције у близини Зубиног Потока, због тога што су имали мајице са натписом "Нема предаје" исписаним преко карте КиМ у бојама заставе Србије, јавио је синоћ дописник РТС.

- Испитивали су их, малтретирали, одузели су им мајице, натерали их да мајице поцепају у полицијској бази Брњак и пошто су им узели изјаве написали су им пријаве под изговором да изазивају расну и националну мржњу - пренели су РТС-у српски извори на северу КиМ.

О привођењу двојице Срба известили су и медији на албанском у Приштини, позивајући се на своје изворе.

На више локација у северном делу Косовске Митровице јуче и претходних дана излепљени су плакати са натписима против одлуке власти у Приштини да од 1. августа почне пререгистрација возила са српским таблицама са почетним словима градова на КиМ и о неважењу српских личних карата.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".