Себе видим као обичног човека, оца два дечака, и очекујем да ово буде нормално понашање за сваког човека, рекао је Марко Драгићевић, који је брзом реакцијом, прибраношћу и храброшћу спасао живот једногодишњем дечаку пре неколико дана у обреновачком насељу Звечка.

Драгићевић је рекао да му медијска пажња не значи ништа и да себе не види као хероја, већ као обичног човека.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

- Моја жеља је да свако у таквом тренутку одреагује и помогне свакоме коме је помоћ потребна - кратко је прокоментарисао свој херојски чин овај Обреновчанин, и додао да је у контакту са породицом дечака којем је помогао, да га је обишао и да је он сада добро.

Подсећамо, на путу када се мајка са бебом враћала од лекара приметила је да се детету слошило и да је изгубило свест, након чега је зауставила возило и покушавала да му помогне. Драгићевић је наишао својим аутомобилом, притрчао, узео дечака у наручје, положио га на траву и вештачким дисањем му спасао живот јер је малишан у једном тренутку престао да дише.

Потресну ситуацију спасавања малог детета забележила је сигурносна камера у Обреновцу.

Градоначелник Београда Александар Шапић је у име свих Београђана Марку захвалио за ово херојско дело и том приликом у Старом двору је најавио да ће га предложити за Награду града Београда за херојски чин.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

- Марко није желео да се експонира, али сам га ја замолио да дође. Не због њега, не због мене, већ због самог чина који је урадио. Да покушамо да покажемо Србији да ова земља није само црна хроника, већ да почнемо да причамо о добрим стварима које се дешавају широм Србије за које људи не знају -рекао је градоначелник Београда.

Шапић је Марку Драгићевићу уручио поклон, опрему за пецање, пошто је, како је рекао, сазнао да је пецарош.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Хероју из Обреновца на друштвеним мрежама многи су честитали на храбрости и присебности. Између осталих, деда дечака Градимир је написао:

„Свака част, људино. Бићу ти захвалан до краја живота. Диван човек и прави херој”.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".