На Њивичком путу у херцегновској општини јутрос око девет сати избио је пожар великих размера, пишу црногорске Вијести.

Командир Службе заштите и спашавање Херцег Нови Златко Ћировић казао је за РТХН да је ситуација критична - ватра је прешла пут и шири се према насељу.

Изгорео је један напуштени објекат, а угрожено је више од 15 кућа. Ватрогасци интервенишу дуж целог Њивичког пута, до граничног прелаза Кобила.

Портал РТХН преноси да су две куће биле у непосредној опасности од пожара, али да су одбрањене захваљујући реакцији ватрогасаца.

 

 

 

Вршилац дужности генералног директора Директората за заштиту у спашавање Миодраг Бешовић казао је за тај медиј да авион Директората, због неповољних временских услова, није укључен у гашење пожара.

- Упутили смо захтев Хрватској. Чекамо одговор од њих, да видимо имају ли расположивих канадера које би могли да нам упуте на испомоћ. На терену је тренутно шест возила Службе заштите Херцег Нови и једно ДВД Бока из Котора - навео је Бешовић.

Он је казао да се метео услови прате у сваком моменту, како би авион био упућен на пожариште. Хеликопер Војске тренутно је на Дурмитору ради спасавања једне женске особе.

 

 

 

- Ветар је промењљивог смера и окреће пожар из једног у други смер, због чега је ситуација непредвидљива. Наша дрон екипа је на терену и преноси нам слике са пожаришта - рекао је Бешовић, додавши да су ресурси Црне Горе ограничени.

Телевизија Вијести јавила је јутрос да се пожар брзо шири због буре у Боки которској, а гори ниско и суво растиње.

Портал РТХН објавио је да је пламен, који се раније ширио према врху брда, стигао и до првих стамбених објеката, а Ћировић је казао како се надају да ће успети да га локализују уколико ветар стане.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".