Глумицу Белму Лизде Курт коју смо заволели као Рабију Бубић Бубу у хумористичкој серији “Луд, збуњен, нормалан” задесила је тешка животна трагедија 2010. године.

Глумица и њен супруг, редитељ Алеш Курт изгубила су сина и то када је имао само 10 година.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Трагедија се догодила док је десетогодишњи дечак Јан Исак био код шездесетрогодишње рођаке у Канади. Они су пожелели да се возе кајаком, међутим, десила се стравична несрећа.

У току вожње кајак се преврнуо, а мали дечак и рођака су нестали. Према писању “Цанадиан Пресса”, супруг нестале жене позвао је полицију након чега је уследила масовна потрага авионима и чамцима.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Преврнути кајак угледали су наредног дана у четири сата ујутро, док су жену и њеног нећака пронашли шест сати касније поред подводног гребена. Превезли су их у болницу, након чега је дечак преминуо од промрзлина, док је жена хоспитализована.

Од трагедије која је задесила њихову породицу сарајевски уметници нису говорили о губитку сина, већ су се усредсредили на васпитавање своје млађе ћерке, данас једанаестогодишње Уме. Белма се посветила раду с децом кроз бројне позоришне радионице, а своју креативност усмерила је и ка моди. Инспирисана својом наследницом, дизајнирала је модну линију за најмлађе која се зове Умин ормар.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- Желела сам да створим нову димензију, која у великој мери долази из моје љубави према театру и причању прича. Али Умин ормар истовремено је и мој бунт против конзумеризма и непоштовања нашег културног наслеђа. Велики сам поштовалац деце и њихове перцепције света, волим да им се приближим и постанем им на неки начин френдица – открила је глумица у разговору за магазин "Азра", а управо је Ума та која јој је дала снаге у најтежим даним.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Љубав, навика, паника"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".