"Монтевидео" сада већ спада у култне филмове домаће кинематографије, а иако већ сви добро знамо да је улога Александра Тирнанића прославила Милоша Биковића, један глумац првобитно је одбио ову улогу.

Фото: В. Данилов

 

 

Марко Јанкетић био је први избор Драгана Бјелогрлића, али је он ту улогу одбио због обавеза које је имао у према позоришту и филму.

- Драган Бјелогрлић је дуго размишљао коме да повери улогу. Имао је веома незахвалан задатак не само да дебитује као редитељ већ и да отвори простор једној потпуно новој генерацији глумаца, да им да простор и поверење. Млади глумци ретко кад имају изразити шарм. Он се зарађује искуством, улогама, односом према послу - рекао је Биковић пре неколико година у Лесковцу и додао:

Фото: Предраг Митић

 

 

- Док је бирао главне улоге, нас 15-20 младих глумаца свакодневно је ишло на тренинге. Надао сам се да ћу добити улогу Ивице Бека и појавити се у другом делу, али нисам имао амбиције за главну. У једном тренутку Драган ме је позвао и рекао: 

- Види, ја хоћу да ти дам Тиркета, али много си висок и појма немаш да играш фудбал. Рекао сам му да ћу се потрудити око фудбала. Имао сам тренинге кад и цела екипа, али и насамо с тренером, и сам са собом, кад ме нико не види. То је захтевало много рада и тај период ми је био стресан. Онда сам схватио да никада нећу научити добро да играм фудбал, али могу да искористим неколико трикова које ћу да навежбам до перфекције. А кад те трикове изведем, све после тога ће деловати као да "овај дечко влада фудбалом". Тако сам и конципирао свој лик - закључио је глумац за "Новости".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма "Тома"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".