На терену се налазе и радници ЈКП "Други октобар", припадници МУП-а и Шумске управе, а сви раде на локализацији пожара на неколико локација на Брегу.

У гашењу пожара учествује велики број људи, а на потезу у близини Вршачке куле ватра је већ угашена, док се на осталим местим ужурбано ради на локализацији, преноси РТС.

Град Вршац ставио је на располагање све ресурсе и људство и заједно са ватрогасним службама учествује у гашењу пожара.

Терен је јако неприступачан, све службе дају свој максимум.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић апеловала је на грађане да не долазе на брег и да не крећу у самоиницијативне акције гашења, јер због услова и самог терена, то може бити веома опасно и може ометати службе која раде на гашењу.

Фото: Танјуг

 

Позвала је све и на већи опрез и одговорно понашање у периоду великих врућина како би спречили настанак таквих ситуација.

Грађани немају разлога за већу бригу јер тренутно се ради све да се пожар локализује и угаси, истакла је градоначелница.

Ватра је прво букнула у неприступачном делу Вршачког брега, обраслом травом и ниским растињем и шипражјем, а одатле је почела да се шири ка викендицама и ниже ка градском насељу.

У ватрогасној станици су навели да нема бојазни да ће ватра захватити куће.

Обавештена је и Хеликоптерска јединица да буде приправна, али из вршачке ватрогасне станице кажу да верују да за то неће бити потребе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".