Тајванско Министарство одбране саопштило је да је данас детектовало 66 кинеских авиона и 14 кинеских ратних бродова који су спроводили активности у и око Тајванског мореуза.


Кинеска државна телевизија је претходно известила да ће кинеска војска од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, пренео је Ројтерс.

Кинеске власти су саопштиле да је армија те земље завршила четврти узастопни дан војних вежби у ваздуху и мору око Тајвана, које су биле усредсређене на тестирање средстава за ваздушне и копнене ударе великог домета, а да ће у наредним вежбама бити употребљавани снајпери, борбена возила, оклопна возила, као и јуришни хеликоптери, изјавио је извор који није желео да буде именован.

Средња линија у уском мореузу између острва Тајван и континенталне Кине је незванична линија коју војни авиони и бојни бродови са обе стране обично не прелазе.

Она никада није правно призната и представља имагинарну линију коју је америчка војска направила за своје борбене потребе у претходном веку.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".