Милан Марић увелико снима серију Пад, рађену по мотивима књиге Жарка Лаушевића и описује трагичан догађај из августа 1993, у којем је учествовао познати југословенски глумац, главна улога је припала управо талентованом глумцу.

 

Распад бивше Југославије и рат, санкције и сиромаштво, хиперинфлација и свакодневно насиље у целом друштву, обележили су деведесете године прошлог века, а уједно дају и временски оквир радње серије, која недвосмислено указује на морални, духовни и коначно физички пад целе једне земље.

 

 

Преузимајући само основне мотиве из аутобиографске књиге "Година прође, дан никад“, серија "Пад“ прати живот глумца Ивана Маслаћа од тренутка када он и његов брат стижу до стана свог ујака, недалеко од места на којем се у Подгорици управо десио сукоб са трагичним последицама. Прича се наставља у истражном затвору СПУЖ , где се главни јунак сусреће са галеријом живописних ликова од ситних лопова, криминалца и убица, па до политичких затвореника.

 

 

- Серија "Пад" није класична адаптација књижевног дела, већ представља слободну интерпретацију како књиге, тако и једног трагичног догађаја који је уствари метафора трагичног времена које је обележило деведесте године прошлог века, на овим поднебљима. И када један глумац, уметник чији је позив да шири хумане вредности, оплемењује друге људе, постане случајни актер трагичног догађаја и пређе на другу, тамну, страну – то отвара сва морална и етичка питања. Колико дубоко треба да паднеш да би се искупио? Да ли после пада можеш устати и наставити даље? Шта је адекватна казна? – су само нека питања на која наш главни јунак тражи одговор. Стога се серија "Пад" не тиче само главног јунака - глумца, већ кроз његову трагичну судбину говори о људима који су, као и та земља доживели општи духовни, морални и физички пад. Зато су у нашој серији сва имена промењена, а многе нове измишљене ситуације и сцене доприносе утиску прошлих времена - објашњава редитељ Бојан Вулетић.

 

 

Поред Милана Марића, у овом пројекту ћемо гледати бројне познате глумце, као што су Крешимир Микић, Изудин Бајровић, Славко Собин, Драган Маринковић, Милица Јаневски, Анђела Јовановић, Кемал Ризвановић и многи други. 

Телевизијско приказивање дуго очекиване серије која ће имати осам епизода очекује се на зиму 2023. године.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма "Тома"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".