Причало се да је полудео од туге, да је дигао руке од свега и отишао да чува овце, па чак и да је умро... Међутим, његови фанови никад нису поверовали у то.


1980. године двојици младих кантаутора било је предодређено да покоре бившу Југославију. Један је био 27-годишњи Ђорђе Балашевић, а други три године млађи Миладин Шобић.

Покојни Балашевић је својевремено у једном интервјуу на питање може ли се поновити време кантаутора попут Миладина Шобића, рекао:

Фото: Дарко Дозет

 

"Чињеница је да сам Миладина Шобића волео и да је тада постојала једна добра и интересантна плејада кантаутора. Миладин је много ближи Ибрици Јусићу, врстан гитариста… То су биле неке шансоњерске вечери које су биле у заиста доброј конкуренцији", рекао је једном приликом.

Једноставни и непосредни Шобић, рођен је у Никшићу, где завршава средњу школу, а онда одлази у Дубровник где уписује факултет за туризам.

Своје прве песме компонује још у средњој школи, а свој први сингл "То сам ја, зазвони звоно" снимио је 1975. Песма "То сам ја" или "Соната" постала је незванична студентска химна у Дубровнику.

На музичком фестивалу "Омладина 76 у Суботици освојио је друго место.

Почетком осамдесетих низао је сјајне и оригиналне хитове "Џемпер за виноград", "Од друга до друга", "Марија", "Ожиљак" и друге. Каријера му је трајала 8 година.

А онда када је био на врхунцу популарности Шобић сестра му је преминула од рака, након чега се он повлачи у родни Никшић и напрасно напушта музичку сцену.

Након што је без трага нестао из јавности, о Шобићу су кружили митови: да је мртав, да је без пребијене паре, да опет снима, да чува овце, да је у манастиру.. А он је ћутао.

2013. године регионом је као бомба одјекнула вест да доживео мождани удар. Оперисан је у Клиничком центру Црне Горе и још увек се опоравља од последица.

Фото: Jutjub принтскрин/Vlado Perovic

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".