У тешкој саобраћајној несрећи која се вечерас догодила у близини Софије, повређено је 12 особа из Србије.

Несрећа се догодила кад се, нешто после 20 часова, аутобус пун деце из Србије преврнуо. Према првим информацијама повређено је 12 особа, од којих је осморо деце и четири одрасле особе. На лице места стигла су возила Хитне помоћи, пет екипа Ватрогасне јединице и пет екипа Министарства унутрашњих послова. 

Сведок дешавања, који је помогао и путницима у аутобусу, рекао је да су сви они који су били у возилима хитне помоћи при свести. Било је дете и две одрасле особе, који су, међутим, били у видно горем стању.

Фото: Фејсбук принтскрин/BG VOICE

 

- Не желим никоме да види такав призор – уплакану децу обливену крвљу - рекао је Теодор и додао да је чуо да је један од вођа дечје групе рекао да је аутобусом путовало 48 људи.

- Жена је рекла и да није било аутомобила који су спречавали аутобус да се креће и да се сам преврнуо у јарку.

Директор Универзитетске болнице "Др Стојан Кирковић" проф. Јовчо Јовчев саопштио је да су једна одрасла особа и једно дете у тежем стању, а старијем мушкарцу је ампутиран уд.

Фото: Фејсбук принтскрин/BG VOICE

 

Касније је један од путника у аутобусу рекао за бТВ да је аутобусом путовало 36 деце и 13 одраслих. Они су из Београда и учествовали су на фестивалу фолклора у Сунчевом бргу. Према њеним речима, инцидент се догодио након што је отац једног од деце затражио да седне напред јер се није осецћао добро. У том тренутку пажња возача је била смањена, он је оштро окренуо волан удесно и аутобус је напустио коловоз.

Траке за аутопут су мокре јер је у том подручју падала јака киша непосредно пре несреће.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".