Докторка Керол Десаркисијан анализирала је званичну листу чувеног медицинског портала "WебМД" на којој су неведени могући показатељи да смртно болесна особа умире, и додала да постоје и неки веома једноставни знаци који указују на исто, као што је то што пацијент више спава или дрема.

По речима др Керол, постоје симптоми који се могу уочити месецима уназад, а који у највећем броју случајева указују на то да пацијент неће преживети. У те знаке упозорења убраја се и смањен апетит и генерално веома мали унос хране, као и да пацијент нимало и тек мало комуницира. Ситуација код фатално болесне деце је сасвим другачија, она постају брбљивија како се њихово стање погоршава.

Фото: Профимедиа

 

Код ових пацијената се такође јављају различите врсте болова, са другим локалитетима, а који се смењују. Могуће су и честе промене крвног притиска, брзине дисања, као и откуцаја срца. Неретко долази и до промене боје одређених делова коже око колена, шака и стопала. Показатељ могу да буду и пад температуре и отежано дисање.

Доторка је напоменула и да чак и кад су пацијенти без свести, они осећају да су вољени крај њих, чују све што им говоре и то им пружа утеху.

- Можда неће моћи да реагују када неко разговара са њима или их додирује. Чак и ако вам оболели не одговори, и даље ће моћи да вас осети или чује, а ваше присуство ће им пружити утеху.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".