Политичар и члан Крунског савета Предраг Марковић (67) извео је данас из породилишта 36 година млађу супругу Весну (31) и ћеркицу Јону.

Брачни пар Марковић познат је по држању до старог обичаја, персирању супружника. Весна је једном приликом када су изашли, упитала Предрага: "Можете ли ово да померите у ауту?", пише "Курир".

 Весна, се породила царским резом, без потешкоћа, блиста од среће, док је тата Предраг је за ћерку донео розе-беж комбинацију да је обуче. Девојчица, како пише Курир, баш личи на маму.

Јона је на рођењу имала 3.100 грама и 52 цм, оцењена је чистом десетком. Јона се, иначе, како је поносни тата објаснио на свом Фејсбук профилу, родила 17. августа у 12:35 сати, на исти дан, а мантене и у исти час, кад је 18 година раније њен отац Предраг Марковић, у то време председник Народне скупштине Републике Србије, потписао акт о враћању грб,и заставе и химне Србије, што су посланици на његов предлог једногласно изгласали тог 17. августа 2004. Судбина не 18 лета касније Предрагу подарила други дете, будући да из првог брака има сина Јакова.

 

 

Иначе, Предраг је кад му се први син родио био у иностранству, па му је ово први пут да изводи дете из породилишта.

Предраг и Весна венчали су се 26. децембра 2015. године, а ћеркино име носи моћно библијско значење.

Јона је хебрејског порекла. Настало је од грчке речи иоаннес, иоан, по старохебрејском yоханан што значи она која је у милости Јеховиној. Мушки облик овог имена је Јон. Дословно значење имена "голуб", те Марковићи сад уживају са својом голубицом.

Такође, Јона је био старозаветни пророк који је преживео три дана у утроби кита. Нумеролошка вредност за име Јона је 5.

 

 

- Особе са именом Јона су комуникативне, пријатељски настројене, живахне и омиљене у друштву. Материјални комфор узимају здраво за готово, а удобан живот им је императив. Лако уче и образују се и не могу замислити живот без активног, друштвеног ангажовања, преноси сајт Књига имена.

(Нпортал/Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Породичне слике из дома адвоката Томе Филе

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".