"Немамо о чему да причамо, све је већ испричано", рекао је за "Блиц" кратко Милош Мартиновић, мушкарац који је у масакру на Цетињу остао без два сина - Марка (11) и Машана (8), супруге Наташе и кума Милана Митровића који је покушао да их спасе од помахниталог комшије убице Вука Бориловића (34).

Мартиновић се ноћас, први пут откако се ужас догодио, огласио и на свом Фејсбук профилу објавио је емотивну поруку, видео и мноштво фотографија својих најмилијих које је у трену изгубио.

- Мики мој, само ми их пази као до сад јер си ти увек био уз њих, мој брате добри... - написао је Мартиновић изнад видео клипа у ком се уз тужну песму смењују фотографије Наташе, деце и Милана Митровића.

Испод објављених фотграфија одмах су почели да се нижу бројни коментари подршке Мартиновићу и молитве за убијене.

 

 

"У срцу остаје љубав и успомене, а на души ране непреболне..." - само је једна у низу порука коју је данас добио Мартиновић,

Језиви масакр на Цетињу у којем је убијено десеторо људи, укључујући и два малишана, потресао је грађане који породицама настрадалих на сваки начин покушавају да пруже подршку.

"Драги Милоше, ми се не познајемо не постоје речи утехе у овом тренутку, али молим те прими моје искрено саучешче за ова два прекрасна анђела и твоју супругу, нека им Бог драги подари вечни покој и нек им је лака црна земља. Без речи сам више као и цела Словенија. Вечна им слава", један је од коментара испод фотографија.

Један корисник друштвених мрежа се саосећа са болом коју осећа Мартиновић.

"Ух, Милоше брате, саосећам са твојим превеликим болом, боли те, болеће те, брате, док си жив, и мене и све нас, нека ти Бог да снаге, здравље и чисту свест, а ми ћемо се сви молити за њихов небески мир. Нека ти увек буде на уму, некад ћемо се сви са нашим најмилијима опет загрлити", гласи један од коментара.

"Анђели мали слатки, буди сигуран да су сада на много бољем месту него где смо сви ми нека ти Бог подари снаге да све издржиш нема речи, само тишина, свака би била мала или недостојна за твоју бол", написала је она.

"Твоја три анђела чувара живеће и спомињаће се док си ти са нама и нек ти ова сила да снаге да издржиш", пише испод објаве.

Осам дана од масакра

Подсетимо, Вук Бориловић је тог крвавог 12. августа прво усмртио Наташу Мариновић и њених двоје синова - једанаестогодишњег Марка и три године млађег Машана. Након тога, ушао је у дом комшија, породице Дрецун, отворио ватру и тамо убио троје људи (Данијелу, Димитрија и Рајка Дрецуна), а онда је пуцао и тешко ранио њиховог унука и синовца Александра Дрецуна (32). Наставио је даље да пуца - није поштедео ни свог ујака Горана Ђуришића, ни комшије Милана Митровића, Александру и Данијелу Радуновић.

Потом је наставио даље и ранио још пет комшија, као и полицајца Љубишу Максимовића који је покушао да га обузда.

Полиција је према њему испалила 20 хитаца, а на њега су пуцали и мештани. Бориловић је примио пет метака пре него што је пао мртав. Још се утврђује чији хитац је за њега био смртоносан.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".