Шантел Брајтон, 29, тврди да је редовно питају да ли су њене бебе Аион и Азира њене након што их је родила у априлу у Нотингему у Великој Британији. Овакав медицински случај се јавља у једном у милион. 

Након што је Шантел на свет сина Ајона који је рођен у градској болници у Нотингему светле коже и зелених очију, била је шокирана када је угледала ћерку која има тамнији тен и очи.

Такви порођаји су толико ретки, да су их стручњаци за генетику раније порецинили на један у милион.

Како је помоћна медицинска сестра Шантел објаснила, родитељи су белци, али су им преци били мешане расе. Деда по мајци је из Нигерије док је тата Ештон (такође 29) пола Шкот, пола Јамајчанин. Мајка троје деце открила је да близанци нису личили превише једно на друго при рођењу, али како су недеље пролазиле, Азирин тен је почео да постаје "тамнији и тамнији". Она каже да четворомесечни близанци сада имају "потпуно супротне" личности, али изгледа да се добро слажу и додала је:

- Тако ми је драго што су изашли такви какви јесу – наша јединствена мала породица. Азира је била мало тамнија при рођењу, али то сад није случај. Како су недеље пролазиле, дошла је до тачке у којој је тамнија од свог оца.

Породица и пријатељи још увек не могу да верују шта се догодило. 

- Азира је заиста опуштена и кул, док Ајон жели много више пажње. Увек жели да га љуљају и стално брбља. Азира то не ради често. Али приметила сам да сада стварно буље једно у друго и више се смеју. Мислим да ће остати овакви. Мислим да ће и њихова коса бити другачија. Азира ће имати густу и коврџаву косу, а Ајонова ће бити потпуно другачија. Већ можете осетити разлику у текстури.

Када изађе са децом у шетњу, изјавила је да гледају у њих и да мисле да имају различите очеве. 

- Када имате колица за близанце, чини се да вас људи ионако више примећују, али људи рагују двоструко интезивније када ме виде како шетам около са Ајоном и Азиром. Само застану и кажу: "О, мој боже", јер изгледају потпуно другачије. Питали су ме: "Да ли су обоје ваши"? - прича Шантел.

Она је додала да људи позитивно реагују на близанце, при чему су јој многе "старије даме" говориле да су "прелепи".

- Људи често то не желе да помињу, али када им откријемо о чему се ради, кажу да је то "лудо" јер се то не виђа често - преноси британски "ДејлиМејл" речи поносне мајке.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".