Делић је у овом сазиву Скупштине Србије изабран за потпредседника. На изборима 3. априла био је носилац листе коалиције ДСС-ПОКС, као председник покрета „Нема назад – иза је Србија“, што је био и слоган 549. моторизоване бригаде, која је деловала деведесетих током рата на Косову.

Најмлађи потпоручник, најмлађи пуковник и генерал у ВЈ, начелник штаба 549. мтбр ступио је на дужност 1997. године. Ова је бригада у периоду 1998-1999. учествовала, између осталих, у битки на Паштрику борећи се против Ослободилачке војске Косова и НАТО.

Са КиМ се повлаче након потписивања Кумановског споразума, што је, како је сам Делић више пута истицао, тешко пало многим војницима и добровољцима ове бригаде.

У делу јавности због битке на Паштрику бригада је добила орден народног хероја, а као херојску је посматра и део јавности. Фонд за хуманитарно право излазио је са податком да је у зони одговорности ВЈ убијено преко 2.100 албанских цивила.

Пензионисан је, како је истицао, незаконито, 2005. године у 49. години. У актуелном сазиву Скупштине нашао се на месту потпредседника Скупштине, на предлог коалиције НАДА, чији су део, уз Делићев покрет, Демократска странка Србије и Покрет обнове Краљевине Србије.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".