Републички хидрометеоролошки завод издао је данас хитно упозорење због обилних падавина које се данас очекују у Србији. Наиме, најављује се обилна киша, пљускови и грмљавина, а сви се већ питају када ће киша напокон престати.

Метеоролог Иван Ристић наводи да ИРИЕ модел показује тренутну ситуацију према којој је много кише са краћим прекидима.

- У среду поподне и крајем дана престанак падавина и делимично разведравање - навео је он.

Према најави РХМЗ која је објављена данас, облачност с кишом, плјусковима и грмлјавином који ће повремено бити интензивнији са подручја источне Србије, Поморавлја, Шумадије и јужног Баната премештаће се далје на север и северозапад, па се и на подручју Београда у току преподнева повремено очекују интензивније падавине уз количину од 20 до 30 мм за 3 х, локално и више.

Како се наводи у метеоролошком упозорењу, постоји опасност и од грмљавине.

- Данас се на подручју Србије местимично очекују интензивнији плјускови са грмлјавином уз количину падавина од 20 до 50 мм, локално и више - стоји у упозорењу РХМЗ-а.

Упаљен метео аларм

На целој територији Србије на снази је жути метео аларм због пљускова и грмљавине, а то значи да време потенцијално може бити опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - наводе из РХМЗ-а.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".