Здравствени радници спроводе генетске анализе на узорцима узетим од четири особе у провинцији Рјанганг, који су имали симптоме повишене температуре, како би потврдили да ли су изазване „малигном епидемијом“, известила је севернокорејска агенција КЦНА.

Према извештају, власти су одмах затвориле подручје у којем су се појавили случајеви грознице и планирају да задрже строга ограничења и карантин док здравствени радници не утврде узрок болести.

Северна Кореја је саопштила да није било потврђених случајева ковид-19 ни у једном делу земље од 10. августа, када је Ким прогласио победу над вирусом и наредио ублажавање превентивних мера, само три месеца након што је земља признала да епидемија ковид-19 постоји.

Након што је признала избијање омикрон варијанте вируса у мају, Северна Кореја је пријавила око 4,8 милиона „заражених грозницом“ у својој углавном невакцинисаној популацији од 26 милиона, али је само део њих водила као ковид-19.

Пријављено је и да су 74 особе умрле од последица ове болести , што стручњаци сматрају да је нереално мали број с обзиром на недостатак здравствених средстава у земљи, наводи Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".