Водена змија мокасина појела је бурманског питона на Флориди, а садржај њеног стомака објављен је на друштвеним мрежама.

Шокантан рендгенски снимак њеног претходног ручка окачио је на Фејсбук зоолошки врт у Мајамију. Рендген такође показује предајник за прац́ење који је инсталиран на кичми питона.

– Питон којем су хирурзи у зоолошком врту у Мајамију недавно уградили предајник за прац́ење, недавно је откривен поједен ос стране друге змије; познате као водена мокасина. Можете видети кичму и предајник питона унутар њених уста на овом рендгенском снимку, или радиографији, који је снимљен у болници за животиње у Зоолошком врту у Мајамију – написао је зоолошки врт у објави на Фејсбуку.

 

 

Питон је био млађи примерак из групе коју је научник раније посматрао. Уређај за прац́ење је инсталиран на питона у августу 2020. након чега је гмизавац пуштен у дивљину.

У мају 2021. истраживачи змија су видели да је сигнал за прац́ење релативно слаб. Када су то истражили, пронашли су другу змију са избочином која је указивала да је недавно појела обилан оброк.

Мокасина је пуштена назад у дивљину како не би претрпела додатни стрес. Избацила је уређај за прац́ење који је прогутала са својим пленом након 25 дана.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".