Осигуравајућа друштва су, на препоруку гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, одлучила да одустану од нових цена полиса аутоодговорности и од сутра ће вратити цене на ниво од пре повећања, 1. августа, речено је Танјугу у Удружењу осигуравача Србије.


Прецизира се да ће цене од сутра, 26. августа, бити враћене на ниво од пре почетка августа, чиме ће бити укинуто повећање од 22 посто.

- Тиме се осигуравајућа друштва придружују напорима које НБС и гувернер Јоргованка Табаковић чине у сузбијању инфлације, а у корист грађана Србије и очувања њиховог животног стандарда. Подржавајући такву политику НБС, друштва за осигурање одустају од нових цена полиса АО и поред свих аргумената у прилог поскупљењу и враћају их на ниво из јула 2014. године - наводи се у саопштењу УОС-а достављеном Танјугу.

Додаје се да Удружење позива остале учеснике на тржишту аутомобила да прате њихов пример и да сви заједно, уважавајући напоре НБС, дају допринос очувању стандарда грађана Србије и ублажавању инфлаторних притисака.

- Нове цене основног осигурања моторних возила биле су на снази од почетка августа. Одлука о поскупљењу донета је први пут после 1. јула 2014. године, на основу анализе тренутне ситуације на тржишту аутомобила. На раст цена основног осигурања возила утицало је, пре свега, поскупљење нових и половних возила, као и резервних делова, али и знатно више цене радног часа у сервисима за поправку возила - наводи се у саопштењу УОС-а.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".