Горан Влаовић (38), за ког се сумња да је припадник црногорског криминалног шкаљарског клана, убијен је јутрос на хрватском острву Паг док је био на одмору са својом девојком.

Влаовић је ликвидиран испред једног ноћног клуба на Пагу, а према незваничним информацијама убица је Душко Танасковић (28) из Крагујевца, који је на потерници црногорске полиције, пише Јутарњи лист.

Сигурносне камере су ухватиле моменат када Крагујевчанин са белим качкетом на глави прилази двојици мушкараца и једном пуца у главу из непосредне близине, пише Информер.

Убица је искористио општи метеж који је уследио после пуцња и кренуо да бежи, али се, како се види при крају снимка, убрзо враћа на место злочина да би проверио да ли је ликвидација успела.

 

Испоставило се да је то за њега био погрешан потез јер је после тога ухапшен.

Како је рекао његов адвокат Винко Гулишија којег је ангажовала породица Танасковић, на полицији неће износити своју обрану и браниће се ћутањем, пренео је Јутарњи лист.

Жртву је убио хицем из непосредне близине у главу/потиљак, а незванично се сазнаје како полиција истражује и могућност нарученог убиства због начина на који је убиство извршено. Он је након убиства бацио оружје и побегао, али га је полиција убрзо ухапсила.

Горан Влаовић је својевремено био осуђен у Црној Гори због учешћа у убиству Марка Веснића, навијача Црвене Звезде, и рањавања његовог кума Ивана Марковића у Херцег Новом.

Владимир М. Рогановић, Душко Н. Рогановић и Дражен Чађеновић, оптужени су за тешко убиство Марка Веснића и рањавање његовог Ивана Марковића, док је Горан В. окривљен за кривчно дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

 

 

Рогановић и Чађеновић 24. јула 2009. године, по претходном договору, убили су Веснића и ранили Марковића у близини Омладинског парка у Игалу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".