- У овом тренутку, заправо нам треба више нафте и гаса, а не мање - рекао је Маск на енергетској конференцији у Норвешкој.

Илон Маск је рекао и да не жели да "демонизује" фосилна горива и да "морамо имати јасан пут ка одрживој енергетској будућности".

- Реално, мислим да треба да користимо нафту и гас у кратком року, јер ће се у супротном цивилизација урушити - рекао је Маск, наводи Ројтерс.

- Један од највећих изазова са којима се свет икада суочио је прелазак на одрживу енергију и одрживу економију. За то ће бити потребно неколико деценија - казао је Маск.

Тај прелаз би требало да се догоди "што је брже могуће", рекао је Маск, преноси Блумберг.

Фото:АП/Patrick Pleul

 

Милијардер је навео и да су његова два највећа приоритета у овом тренутку постизање ауто-пилотирања у Теслиним аутомобилима и слање Спејс екс старшипа, новог модела ракете, у орбиту.

Једна тачка спора за неке климатске стручњаке и активисте је нуклеарна енергија – коју неки еколози виде као потенцијалну опасност, али други виде као извор енергије без угљеника. На конференцији у Норвешкој, Маск је рекао да подржава нуклеарну енергију.

- Ако имате добро пројектовану нуклеарну електрану, не би требало да је затворите, посебно не сада - додао је Маск.

То нису једини коментари које је Маск дао о климатској кризи. Прошле недеље је твитовао да је колапс становништва због ниске стопе наталитета много већи ризик за цивилизацију од глобалног загревања и додао да сматра да је глобално загревање велики ризик.

(Индепендет)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".