Вргање можете служити као укусан доручак. 


Потребни састојци за 2 особе:

  • 250 - 300 г свежих вргања
  • 5 струка младог црног лука 
  • 2 јаја
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 кашичица бибера

Фото: Принсткрин/Јутјуб/ ВРАТА ЗДРАВЉА

 

Припрема:
Оперите лук и исецкајте. Вргање очистите, а потом исецкајте на листиће. У тигањ сипајте уље да се загреје на средњој температури. Додајте лук у тигањ и динсајте до момента док не добије златножуту боју. Додајте исецкане вргање у лук и наставите са пржењем (око 10-так минута) уз повремено мешање. Вргањи су готови врло брзо, тј. када омекшају. Додати бибер и со по укусу. 

Важно је да их не пресолите, а то се може догодити. Додајте мање од половине кафене кашике соли. На крају додајте два јаја, пржите још пар минута и јело са вргањима је спремно за сервирање.

(Најжена.рс)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".