Земљотрес јачине 3,9 степени по Рихтеровој скали осетио се у лихтенштајнском парламенту и то баш у тренуцима када се расправљало о потреби увођења обвезног осигурања од потреса, пише ндтв.

Видеозапис који је објавио Ландтаг, парламент Лихтенштајна, показује како су посланици осетили два подрхтавања тла у року од неколико секунди.

 

 

На снимку се види како посланица парламента говори о осигурању од земљотреса када је први потрес погодио зграду. Она се на ово прво подрхтавање насмејала, док је након другог, јачег подрхтавања председник парламента Алберт Фрик привремено прекинуо седницу и евакуисано посланике.

Полиција Лихтенштајна објавила је како је примила "велику количину позива забринутих грађана", али за сада се чини како нема озлијеђених људи нити оштећене имовине.

Први је потрес износио 2,4 степена по Рихтеру, а други 3,9 степени. Епицентар потреса је према Европско-медитеранском сеизмолошком центру био 19 километара јужно од аустријског града Дорнбирну, а како се наводи, осетио се и у деловима Швајцарске и на југу Немачке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".