Адвокат Никола Ристовић, који је пред Специјалним судом заступао Вељка Беливука и Марка Миљковића, потврдио је за Курир да је отказао пуномоћје двојици организатора криминалне групе којој у понедељак треба да буде настављено припремно рочиште пред почетак суђења за седам убистава и друга кривична дела.

Како је навео, Ристовић је отказао пуномоћје и осталим оптуженима које заступа у том предмету.

- Отказао сам пуномоћје свима и нећу заступати никога у предмету. Како је већ заказано припремно рочиште, замолили су ме да останем на овом, али након тога не заступам више у том предмету. Што се разлога отказивања пуномоћја тиче, они представљају адвокатску тајну и не би било у реду да их износим - рекао је Ристовић.

Подсетимо, Никола Ристовић у предмету је био бранилац од првог дана, односно од фебруара прошле године, када је криминална група ухапшена. Такође, био је бранилац и у поступку који је против Беливука и Миљковића вођен због убиства Властимира Милошевића у центру Београда, после ког су они правоснажно ослобођени оптужби.

Иначе, њих је уз Ристовића заступао адвокат Дејан Лазаревић, али је он пре неколико месеци ухапшен.

Припремно рочиште које је заказано за понедељак, среду и четвртак пред Специјалним судом у Београду, највероватније ће кренути изнова, пошто је у међувремену подигнута оптужница против криминалне групе за још два убиства.

Како сазнајемо, одбрану Беливука и Миљковића, највероватније ће по службеној дужности преузети двојица младих адвоката.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".