Овај сервис обухвата редован поморски транспорт роба до улазне Луке Ријека и интермодалну конекцију путем железничког саобраћаја до финалне дестинације Тузла.

Директорка представништва "Cosco Shippinga" за БиХ Мелиха Мујезиновић каже да је ова историјска, редовна интермодална конекција пионирски подухват и долази у кључном тренутку стварања нових транспортних вредности на тржишту Босне и Херцеговине.

Нагласила је да је реализација овог пројекта ишла уз несебичну подршку обе железничке компаније у БиХ, Железница ФБиХ и Железница РС, преноси Кликс.

Након успешног развоја пословања на постојећим интермодалним конекцијама у оквиру Cosco Shipping Land-Sea Express s сервиса између лука Пиреј и Ријека те дестинација у Србији (Београд), Северној Македонији (Скопље), Мађарској (Будимпешта), као и Чешкој и Словачкој, Cosco тако успоставља и нову интермодалну конекцију са Тузлом (локација Босанска Пољана ЦИ Тузла).

Фото: Н. Фифић

 

Cosco Shipping Group је највећа кинеска бродска компанија, светски лидер у области међународног прекоморског транспорта.

Такође, главни је извођач глобалне иницијативе НР Кине "Један појас, један пут", који подразумева стратешко интермодално повезивање Далеког истока са земљама Централне и Источне Европе, са посебним акцентом на унапређењу и развоју жељезничког и интермодалног транспорта у земљама Балкана.

(Кликс)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".