РУЗМАРИН ЗА  ЛЕПШУ И ДУЖЕ ЧИСТИЈУ КОСУ 

Танка коса се масти много брже и много ју је теже одржавати. Рузмарин чини чуда за косу. Осим што је храни, јача и чини је сјајном, помаже и у борби против опадања косе и перути.  Ова веома моћна биљка учиниће вашу косу веома меком и густом и стимулисаће њен раст. Можете да сами направите моћан регенератор за масну косу, веома јефтино и брзо.

Састојци:

- 1 кафена кашика рузмарина
- 1 кашика камилице
- 1 кашика коприве
- 100 мл воде
- 1 кашика воћног сирћета

Фото: Профимедиа

 

Припрема: 

Помешајте 1 кашику рузмарина, камилице и коприве, па их прелијте врелом водом. Затим у ову смесу додајте и воћно сирће и оставите да одстоји око 15 минута, а затим све то лепо процедите. Након што сте опрали косу, процеђењу смешу коју сте добили утрљајте у косу и немојте да испирате. Уместо коприве и камилице можете и да користите и мајчину душицу, наравно, у истој количини.

За одличне резултате рузмарин за косу примењујте једном недељно.

РУЗМАРИН ЗА БРЖИ РАСТ КОСЕ

Уље од рузмарина се вековима користи да подстакне раст косе и да одложи појаву првих седих длака. Ово уље одлично стимулише циркулацију крви у кожи главе. Уље рузмарина је најефикасије ако имате тамну косу. Потребно је да пар капи уља додате маслиновом уљу и користите га за масажу темена главе.  Ако имате суво теме које је праћено и сврабом рузмарин за косу  је као створен за вас. 

Направите сами природну маску, а потребно вам је:

- Пола шоље меда

- Пола шоље маслиновог уља
- 3 капи уља од рузмарина

Фото: Профимедиа

 

Припрема:

Ове састојке угрејте на пари, али добро пазите да не буде превруће. Затим добијену маску утрљајте у влажну косу и у теме главе. Косу потом благо умотајте у пешкир и држите тако око 30 минута, а потом косу исперите млаком водом, па тек онда оперите шампоном.

Осим што ћете користити рузмарин за косу постоји и још неколико начина да ваша коса брже расте:

- Редовно масирајте кожу главе да побољшате циркулацију, то је један од главног услова за бржи раст косе. Масажом главе стимулишете фоликуле власи, наравно само ако редовно практикујте масирање.

Препорука је да се масира око 10 минута сваки дан.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".