Росе су Секина оаза мира и бег од градске вреве, али и обавеза. Славна глумица ове године прославила је 80. рођендан, али ради као да је двоструко млађа. Многи јој завиде на енергији, а она открива да нема неку посебну тајну младалачког духа, осим оне која можда и јесте најважнија - да о годинама уопште и не мисли.

"Ја нешто и не мислим о томе. Увек се изненадим кад ме неко пита као Ви сада... Не мислим уопште о годинама. Наравно, једног дана ће се јавити године. Јаве се године ту и тамо, али ја живим као и до сада. Хвала Богу, ништа се није променило. Пуно пливам, ја сам овде купачица број један", рекла је Сека.

Фото: АТА имагес

 

Једино што јој, признаје, тешко пада, јесу путовања. Због дугог летења авионом недавно је одбила и одлазак у Канаду.

"Најтеже ми је да путујем. А цео живот сам провела у колима... Ево, сад је требало да идем у Канаду, позвани смо, али ја сам одбила. Не могу то, авиони, камиони, више не могу то да издржим", искрена је прослављена уметница.

Иако много времена проводи у Црној Гори, њен дом ипак је у Београду. Међутим, Сека признаје да се у родном граду више не осећа као некада.

"Ја волим своју кућу, ја од Београда немам ништа друго, ја тамо нигде не излазим. Наравно, нервирам се на све што се догађа у Београду, промене, унаказивање и отимање... Потпуно су отели душу Београду, морам тако да кажем. Схватам све промене, да живот мора ићи даље, али то насиље које се ради... Свуда је насиље, сви отимају као да је Судњи дан. Тако ваљда мора да буде", рекла је Сека.

Фото: АТА имагес

 

Многих њених пријатеља више нема, а међу њима је и прослављени глумачки пар Милена Дравић и Драган Николић. Сека Саблић често, како каже, мисли на њих и посећује њихову вечну кућу.

Фото: репринт ТВ Новости

 

"Одем на гробље Милени и Гаги, однесем им цвеће. На моју Милену често мислим и питам се шта би рекла да види овај мрак. Увек је била на правој страни, била је авангарда, била је самостална у својој глави. Права грађанка, дивна и добра", рекла је глумица.

(Дневни аваз)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".