Новак је Јелену први пут представио јавности на турниру у Амерсфорту у јулу 2006. године, само годину дана након упознавања..

Фото: В.Данилов/Тањуг/Д.Миловановић/П.Милошевић

 

 

– Ми смо баш били клинци када смо се први пут срели. Били смо на тениском турниру у једном клубу на Бановом брду. Дуго сам тренирала тенис, до своје 15. године, па смо имали заједничко друштво. Он је решавао неке укрштене речи, а ја сам била поред њега, па ме је питао да му помогнем и тако смо заједно почели да решавамо, али после тога смо се сретали повремено и увек лепо дружили, али без икаквих назнака да ћемо се икада забављати. Почели смо да се забављамо тек после три године – рекла је Јелена својевремено, а Новак је открио да је био заљубљен до ушију у њу током средњошколских дана.

– Видели смо се први пут на једном од локалних турнира у Београду…. Она је била моја девојка пре него што смо се узели. Пре тога је била мој пријатељ. А пре тога је била девојка на коју сам одлепио у средњој школи – испричао је он својевремено. Како је славни тенисер открио америчким медијима, просидба у првом тренутку није кренула како треба.

 

 

Но, како је њихова веза напредовала, почели су да се јављају и први проблеми. Наиме, због бројних обвеза Јелена и Новак нису могли да се виђају колико желе јер нису имали толико новца да могу у било ком тренутку да седну у авион и отпутују до оног другог.

– Наша виђања била су научна фантастика. Била сам студенткиња која је финансијски једва отишла да студира у иностранство, а он је био тенисер који исто тако није имао новца да финансира скуп пут. Авиони су за нас били свемирске летелице, нисмо то могли да приуштимо – присетила се својевремено Јелена Ђоковић, а у тим почецима њихове везе уписала је студије у Милану, због чега се и преселила у Италију.

Ипак, Новак се својски трудио, кад год би му се пружила прилика, да је изненади доласком. Тако се једном договорио с професором да седне у последњи ред амфитеатра на факултету, одакле јој је био подршка на испиту из финансија.

Како би скупила новац, Јелена је чак радила у кладионици, али и као промотерка разних брендова и догађаја, све како би растеретила родитеље од финансирања њеног студирања у Милану, али и да заради џепарац.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Све до њене дипломе пар је одржавао везу на даљину, а онда му се напокон придружила на бројним турнирима широм света, где је била најгласнија и највернија подршка с трибина. Њихова веза нашла се на прекретници и морали су да одлуче шта и како даље. Разговарали су о заједничком животу и тада су донели одлуку да ће се она преселити у Монако, њихову породичну базу.

– Отишли смо на вожњу балоном. Изнајмио сам још један балон, који је требало да се дигне у тренутку када бисмо ми пролазили и отпустио би знак на којем би писало „Хоћеш ли да се удаш за мене?” Проблем је настао када се балон запалио, додуше не тако јако. Јелена је почела да паничи. „О, боже. Имамо рупу у балону”, викала је Јелена, док је Новак покушавао да извади ситуацију.

– Окренуо сам се ка возачу и рекао: „Молим те, помози. Пропустићу прилику”, причао је Ноле, а онда се Јелена убацила:

– Онда сам видела други балон на којем се појавила, како сам тада мислила, реклама. Помислила сам да ли је он луд, шта ће ова реклама у то доба, а онда сам тек прочитала шта пише. Окренула сам се, а он је већ клечао с прстеном! – испричала је Јелена, која је открила и како им успева да све ове године имају савршену везу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

– Мислим да не постоји нека формула, брак једноставно функционише или не. Као и сваки однос. Потребно је много поштовања и емоционалног ангажмана да би брак био квалитетан и трајао. Новак пуно путује, а кад се врати с пута, то је као да се опет упознајемо, поновно се заводимо јер смо се обоје у међувремену зажелели једно другог и можда не тако уочљиво на први поглед, али и променили. Новак и ја смо дуго заједно и пре него што је његово име добило такву тежину у јавности. Он је за мене остао моја љубав, без неопходних титула које сада прате његово име. Рад за његов бренд ми је помогао да разумем и поштујем успех који је постигао – и да прихватим усамљеност као последицу тог прекомерног рада, путовања и посвећености. То је тај терет славе и успеха који често удаљава људе од породице и пријатеља, а који немамо у виду када сањамо велике снове. Ни њему ни мени није лако да будемо раздвојени, поготово сада као родитељи двоје деце која су стварно плод велике љубави. Нама је наше време толико драгоцено, ретко и јединствено. Али сви смо га жељни, а он је само један – говорила је она у интервјуима.

Новак је једном истакао да је неизмерно срећан што су Јелена и он везу отпочели пре његових великих успеха.

– На први поглед освојила ме осмехом. Наравно, изглед увек први долази до изражаја, али за љубав је потребно много више. Јелена је била искрена од првог тренутка и хвала Богу што смо се срели пре него што сам постигао велике успехе јер знам да је она са мном због мене, због Новака, због клинца ког је упознала када је имао 17 година. Она ми је највећа подршка, способна је, амбициозна и јака. Код ње највише волим искреност, то је оно што нас чини срећним.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Јелена и Новак Ђоковић фондација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".