На помен Ретроградног Меркура, многима се стегне срце. Уосталом, не чуди што је то тако. Ретроградно углавном значи нешто лоше, те се неуспех, нервоза, пропаст на пословном и љубавном плану углавном везују за овај период. 

Међутим, није увек тако. Иако је савет да се од 9. септембра до 2. октобра 2022. спремите за бројне потенцијалне проблеме - од погрешног заказивања састанака до збуњујућих разговора са вашим најмилијима, има и оних "срећника" које чека поприлично повољан период.

Бик

Ово лето је за вас било пуно великих промена. Непредвидиви Уран обасјава ваш знак енергичним Марсом, стварајући снажне искре у односима и изазивајући све врсте неочекиваних обрта, карактеристичних за Северни чвор судбине.

Имајући то на уму, спорији темпо овог ретроградног Меркура је за вас више него добродошао одмор од хаоса. Смањите број дневних обавеза током овог периода, јер постоји велика шанса да дође до погрешне комуникације или забуне са временом. Уместо тога, одвојите мало више времена да прегледате свој тренутни распоред и учините га прилагодљивијим променама које су се недавно догодиле у вашем животу. Понекад мало мање продуктивности може допринети много више, посебно ако пуните батерије за следећи велики корак.

Фото: Профимедиа

 

 

Лав

Лето је ваша сезона и ускоро ће се завршити - тако да вам ова ретроградност даје прилику да размислите о својим недавним одлукама, сагледате своје финансије и сагледате свој друштвени живот. Прве две недеље ретроградни Меркур погодиће ваш сектор комуникације, па ћете лако рећи нешто што не мислите или погрешно протумачити речи других људи.

Међутим, овај период вам такође нуди прилику да изгладите неке односе, решите конфликте до којих је дошло у протеклом периоду или можда сретнете пријатеље из прошлости које нисте видели неко време. Искористите овај спорији темпо да мало смањите број обавеза и уравнотежите свој банковни рачун док прелазите у ново поглавље живота.

Шкорпија

Већина предстојећег ретроградног Меркура одвија се у вашем тихом и усамљеном 12. пољу, тако да ефекти могу бити мало блажи него иначе. Ово би могао бити посебно интроспективан и мистичан период за вас, па ћете се тако током њега можда вратити неким давним жељама и сновима. Дефинитивно ће вам требати више времена и простора да се повежете са собом, а ако радите на духовним идејама, сада је време за просветљење и исцељење.

Искористите овај период да очистите неред из своје подсвести пре него што вас јесењи космички догађаји уведу у нову фазу живота.

Водолија

Ретроградни Меркур ће прилично великодушно утицати на ваш знак јер ће бити пуно повољних изгледа за путовања, нови посао или развој каријере. Ипак, ускоро ћете схватити да вам овај период доноси прилику и да разјасните свој систем вредности и промените своју тренутну парадигму.

Уместо да се држите старих догми или етикета само зато што су вам некада одговарале, искористите ову енергију да преиспитате своје вредности и процените да ли су оне и даље у складу са оним што сте данас.

Овај ретроградни период би такође могао да изазове обновљено интересовање за неке претходне истраживачке теме или жеље из ваше прошлости. Само зато што нисте постигли одређени циљ или следили одређени сан не значи да је прекасно да се то сада оствари. Ако је страст и даље присутна, немојте се плашити да почнете изнова. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".