Краљица Елизабета ИИ поседовала је један веома редак комад накита, који је често предмет разговора у круговима краљевске породице. Наиме, у питању је њен веренички прстен који више 70 година није скидала са своје руке.

Реч је о трокаратном дијаманту који је са сваке стране опточен са још четири мања дијаманта. Ипак овај прстен крије једну веома занимљиву причу. Мит кеже да су руски цар Николај ИИ и царица Александра поклонили велику тијару са дијамантима принцези Алиси од Батенбурга када се удала за грчког принца Андреа.

Фото: Профимедиа

 

 

Након доста времена, она је ову тијару предала свом сину јединцу, принцу Филипу како би од ње направио прстен за будућу супругу Елиабету ИИ.

Прича се да се принц Филип месецима бавио дизајном прстена за своју изабраницу, а користио је и друге дијаманте са тијаре како би направио и огрлицу, коју јој је дао као венчани поклон.

Фото: Профимедиа/Танјуг/АП

 

 

Када ју је запросио 1947. године, прстен јој је био велики, али су успели да га смање пре званичне објаве датума венчања. Од тад краљица Елизабета овај прстен носи сваки дан и тако већ 72 године.

Шушка се да га користи како би својим подређенима послала поруку, јер када почне да га врти то значи да је спремна да крене кући.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".