Двојица параглајдиста, немачки држављанин Штефан Хајман (45) и држављанин Русије А. М, који су у ноћи између четвртка и петка нестали током спуштања са планине Суторман, са врха Врсуте, у Црној Гори, пронађени су живи, потврдио је данас припадник Службе заштите и спасавања у Бару, Ацо Вулевић.

Он је, за портал "Приморски" рекао да је акција спасавања повређених окончана јутрос око три сата, а да су пронађени пола сата пре поноћи на око 100 метара од места где су полетели.

Припадници Службе заштите и спасавања Бар почели су потрагу у петак ујутро у рејону Врсуте за немачким туристом Хајманом и руским пилотом А. М. који су у четвртак послеподне нестали током спуштања са Врсуте параглајдером двоседом.

Потрагу је на кратко зауставило лоше време, јака киша и ветар, рекао је Вулевић. У потрагу су били укључени и Војска Црне Горе, Управа полиције, Регионални центар Управе полиције, Гранична полиција, ренџери из националних паркова, хеликоптер и дронови.

Представник Директората за ванредне ситуације у МУП-у Црне Горе Миодраг Бешовић рекао је да такве потраге отежава чињеница да се у многим случајевима, када је вожња параглајдера у питању, не поштује закон, па се полетање не пријављује ни Агенцији за цивилно ваздухопловство, нити Оперативно комуникационом центру Управе полиције.

Полетања параглајдером са Врсуте немају одобрења, наводи "Приморски".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".