На протесту против ХЏ-а у Загребу, полиција је код једног учесника пронашла два молотовљева коктела и ручну бомбу.

Како сазнаје Јутарњи лист, пронађена је бомба величине длана која је састављена од одређених количина експлозива и била напуњена ексерима.

Према незваничним информацијама, осумњичена је малолетна особа рођена 2005. године, од раније позната као следбеник Марка Францисковиц́а. Полиција га је привела и одвела на испитивање.

Подсетимо, протест против ХЏ-а у Загребу, који је започео данас, прерастао је у напад на новинаре свих редакција. Најгнуснија порука упуц́ена је трагично преминулом новинару Индекса, Сплиц́анину Владимиру Матијаниц́у и новинарки ХРТ-а Маји Север, која је покушавала да мирно комуницира са учесницом протеста која је викала на њу.

На Тргу жртава фашизма, где се налази седиште ХЏ-а, почео је протест под називом „Дајемо вам отказ“ на којем демонстранти траже оставку владе, расписивање привремених избора и референдум о изборни закон.

Око фонтане на Тргу жртава фашизма окупило се неколико хиљада демонстраната који су носили транспаренте са порукама „Власт долази из народа и припада народу“, „Опет си украо Ину“, „Расељена младост је твој успех“ и „Високе цене енергије су вештачки створене“.

- У школама подстичу децу да промене пол -

У једном тренутку учесници протеста почели су да узвикују хомофобичне и антиваксерске поруке.

„Осуђујемо и не прихватамо програме који сексуализују децу у школама и вртиц́има. Они збуњују децу и подстичу их у школи да мисле да нису род са којим су рођени. Охрабрују их да промене пол. Хоц́емо ли то дозволити", питао је један од говорника.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".