Тек након што је снимњен филм о њему, многи су почели да се интересују за његов живот. 

Саставни део његове биографије, осим кафане, биле су жене којима је писао песме, а које је и волео. Међутим само једна његова супруга је добила песму. 

Славни певач се женио четири пута. Прво са прелепом Олгицом коју је упознао у зрењанинском хотелу "Војводина". Њихова ћерка Жаклина рођена је 22. новембра 1963. године, на дан када је убијен председник Џон Кенеди, по чијој супрузи је и добила име, писали су домаћи медији. Томин и Олгицин брак се није завршио славно, развели су се само неколико месеци у Осијеку. 

Фото: Јутјуб принтскрин/дејан сарафимов

 

После неког времена, певачева кафанска каријера наставила се ангажманом у нишком хотелу ''Парк'', одакле је прешао у београдски ''Градски подрум'', где је три године певао сваке вечери. Здравковић је познат по томе што је био невероватно емотиван, инспирацију за песме проналазио је у личној животној причи. Кућа '''Дискос'' 1963. године му је понудила да сним своју прву плочу бе њихове икакве промоције. 

У ''Градском подруму'' упознао је Милицу Божић са којом се после неколико месеци венчао.

Милица није могла да поднесе Томин начин живота. Коцкање, алкохол и кафану, па се развела од њега након две године. Удала се и добила две ћерке.  

Милица је преминула пре неколико година и није доживела да види филм "Тома", остварење о животу Томе Здравковића чија је премијера била 15. септембра.

Певач је највише волео своју трећу супругу Наду коју је упознао на летовању 1972. у Будви. Одмах су се венчали, на Острву цвећа, уз песме Усније Реџепове и Анђелке Говедаревић. Али, и овај брак је врло кратко трајао, а крах љубавне везе бацио је Здравковића у очај. Наставио је да се опија, иако му је здравље било озбиљно нарушено.

Иначе, Нада је једина његова супруга којој је написао песму "Надо, Надо".

- Ништа није измишљао, све што је опевао стварно му се и дешавало. Живот је писао песме, а Тома их је само записивао. Зато су и данас велики хитови. Нема човека који се у неком тренутку свог жвота не пронађе у Томиним песмама. Био је изузетно емотиван и тешко је подносио љубавне растанке. Сећам се, када се развео од треће жене, Наде, десет дана био је ван себе. Много је суза проливено док није настала песма “Надо, Надо”. Ето, такав је био мој Тома - испричао је његов брат Новица Здравковић који је такође преминуо.

- После развода се разболео. Када су се растали, није излазио из куће 10 дана и стално је пио. После тога је отишао у Немачку и није долазио пет година. Нада је била изузетно лепа и једина Томина супруга којој је посветио песму - испричао је једном приликом Новица.

После несрећне љубави, певач је отишао у Канаду гд је упознао своју супругу Гордану која је са њим остала до краја и подарила му сина. 

Тома је сам изјавио да га је љубав увек покретала, поготово она несрећна. Непрекидно је тражио сродну душу која ће да разуме његова танана осећања.

(Блиц)  

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма ''Тома''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".