Принц Хари и Меган Маркл данас су одали почаст краљици Елизабети након њене смрти у четвртак, 8. септембра.

Фото: Профимедиа

 

 

Пар је у саопштењу рекао: 

- Прослављајући живот моје баке, Њеног Величанства Краљице  и оплакујући њен губитак, сви се подсећамо на компас који је она била за многе у својој посвећености служби и дужности. Била је глобално поштована. Њена непоколебљива грациозност и достојанство остали су истинити током целог њеног живота, а сада и њено вечно наслеђе. Хајде да поновимо речи које је изговорила након смрти свог супруга, принца Филипа, речи које сада могу свима нама донети утеху: „Живот се, наравно, састоји од последњих растанака као и од првих сусрета - навео је Хари у саопштењу и додао:

- Бако, док нам овај коначни растанак доноси велику тугу, заувек сам захвалан за све наше прве сусрете - од мојих најранијих сећања из детињства са тобом, до првог тренутка када сте упознали моју драгу жену и загрлили своје вољене праунуке. Ценим ова времена подељена са Вама и многе друге посебне тренутке између. Већ нам јако недостајете, не само нама, већ и људима широм света. Сада одајемо част мом оцу у његовој новој улози краља Чарлса ИИИ - гласи саопштење, преноси Тхе Сун.

 

 

Хари је излагање завршио речима хвале и утехе да је она поново са својим супругом:

- Хвала на посвећености служби. Хвала на добром савету. Хвала на заразном осмеху. И ми се осмехујемо знајући да сте ти и деда сада поново на окупу, и обоје заједно у миру.

Принчеви Вилијам и Хари први пут појавили су се заједно са супругама у суботу, а то се у јавности није десило од 9. марта 2020. године. Након што су стигли истим аутомобилом, чинило се да је четворка оставила своје несугласице по страни како би поздравила људе на имању у Беркширу.

БОНУС ВИДЕО:

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".