Један Енглез, велики навијач лондонског Вест Хема, примио је својевремено православље, па осетио још снажнији призив и... постао монах.

Он се пре неколико дана упокојио, а о чуду које се потом десило јавност је обавестило уредништво Фејсбук странице Пријатељи манастира Хиландара, на којој се редовно објављују вести из ове српске светиње која је у деветом веку свог постојања.

Али, објављују се и информације и из остатка Свете Горе, на којој има још 19 манастира (од којих су сада 17 грчки, а по један руски и бугарски), те 12 скитова - монашких заједница које (још) нису уздигнуте на ниво манастира.

Та прича иде овако:

- Упокојио се у Господу монах Евсевије из Новог скита.

Пре неколико дана преминуо је монах Евсевије, пореклом из Велике Британије. Доста пута нам је прослеђивао своје симпатичне фотографије пуне спонтаности и детаља монашког живота. Чак и као монах много је волео фудбал и био је велики навијач Вест Хема.
Нажалост, у последње време није га било, а данас до нас долази тужна а уједно и радостна вест провиђења и чуда Божијих.

 

 

Наиме, видевши да га испред келије нема 3-4 дана, два монаха из оближњих келија ушла су у њу и затекли упокојеног оца Евсевија, који је вероватно доживео инфаркт. Иако је његово тело готово поцрнело, што се може приметити на његовој левој руци, десна рука у којој је била бројаница, са којом се монах до своје кончине молио, остала је нетакнута и природне боје.

Царство небеско драги наш оче Евсевије - закључује се у поменутој објави.

(Новости онлајн)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".