Зорица Марковић често се хвали познанством и дружењем са легендарним певачен Томом Здравковићем и истиче да је то обележило њену младост и почетак каријере, а све како би доказала да популарни филм о певачу не садржи истините догађаје.

Фото: АТА имагес

 

Гостујући у једној емисији Марковићева је ноншалантно и убедљиво испричала како је изгледала једна од турнеја на којој је наводно била са покојним певачем.

- Мени је била прва турнеја у Мостару с Томом, тада нас је било двадесетак и сви су били звезде. Мени је част била велика. Након концерта бисмо ишли у кафану коју би он бирао, ја сам гледала у њега као у икону. Била сам му као дете. Упијала сам како ради, како живи. Дешавало се и да потрошимо све паре. Такав човек се никад више неће родити - рекла је она тада.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravkovic

 

Потом је у наставку открила да је песма "Шта ће ми живот" првобитно била намењена њој.

- Сећам се, кафана негде код Шида где смо певали. Тада је он компоновао песму "Шта ће ми живот без тебе, драги", он ме је позвао и морам рећи да је та песма била мени написана, намењена мени. Кад се завршила турнеја, он је дао песму Силвани. Ниједног момента нисам зажалила због тога, песма је отишла у праве руке и много ми је драго што је та песма њој припала. Он је гајио посебне емоције према њој - рекла је Зорица.

Фото: В. Данилов

 

Истина је, дакле, следеће: песма "Шта ће ми живот" снимљена је 1970, кад је Зорица имала 11 година (рођена је 1959.), а Силвана је погинула 1976. То значи да Марковићева (која је певачку каријеру почела 1979.) никад није ни упознала Арменулићеву, а камоли да јој је Тома нудио њен чувени хит.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ин меморимам - Џеј Рамадановски

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".