Рерна

Увек је тешко очистити остатке хране, поготово ако је реч о унутрашњости рерне. Употребите таблету за машину за судове растворену у топлој води како бисте с лакоћом изрибали стакло и врата рерне и вратили јој стари сјај.

Лонци и посуде

На исти начин на који делује на вратима ваше рерне, таблета за машину за судове са лакоћом чисти загореле тигање.

Фото: Профимедиа

 

Мрље од кафе и чаја

Ако се кафа може употребити за бојање текстила, верујте да ће учинити исто великом броју шољица ако их одмах не исперете. Мрље није лако уклонити и може се чинити да ће ту и остати, али све што је потребно јесте топла вода (напуните посуду до 3/4) и таблета за машину за судове. Након сат времена требало би да можете да исперете све мрље врућом водом. Испробајте овај практични трик и са вазама за цвеће, бокалима и флашама.

Канта за смеће

Канте за смеће су одвратне, а не би требало да буду такве. Брисањем остатака хране који се распу по поклопцу или нађу пут до дна канту ћете одржати релативно чистом, али добро је дубински је очистити барем два пута годишње. Најлакши начин да то учините је да напуните канту што је више могуће топлом водом и убаците таблету. Сачекајте прво да се отопи, а затим сачекајте још сат времена пре испирања врућом водом.

Фото: Профимедиа

 

Судопера

Невероватно је како се брзо дно ваше судопере може запрљати. Огреботине од лонаца и тигања и промена боје због тамних течности учиниће чак и најчистију судоперу да изгледа прљаво. Само пустите мало топле воде и утрљајте таблету по зидовима судопере. Након неког времена, исперите је топлом водом.

Фото: Профимедиа

 

WC шоља

Кад дође време да се позабавите купатилом, почните тако што ћете убацити таблету у WCшољу. Затим очистите умиваоник, подове и туш, а WC оставите за крај. На тај начин таблета ће имати времена да се мало отопи и рибање WC шоље требало би да буде једноставно. Такође, можете користити таблете за чишћење мрља које је оставила тврда вода.

БОНУС ВИДЕО:

(Klix.ba)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".