Познато је да је певачица врло тешко доживела смрт мајке Дивне, али то није све. Њену породицу је задесила горка судбина после које су се једва опоравили. 

Ретко ко зна да су Дивнин отац Јуриј и његов рођени брат били војни пилоти. Нажалост, обојица су настрадали на задатку, у истом дану, у размаку од само неколико сати. После овог губитка, како је изјавила Дивнина сестра Данијела, њихова бака није говорила. 

Певачицин деда Јуре Томажич, и његов брат Вилибалд су се својим авионима срушили 10. октобра 1967, непуних 100 километара један од другог. 

Јуре Томажич је са аеродрома Лађевци полетео према Краљеву. Неколико сати касније Вилибалд Томажич је авионом "Хидромонтаже" кренуо на рутинску туру до Марибора.

На повратку из Куманова, време се нагло погоршало и у условима готово никакве видљивости, Јуре је изгубио орјентацију и ударио летелицом у планину Јухор.

Вилибалд због лошег времена, одлучује да крене алтернативном рутом, и због очајних метеоролошких услова не види на време планину Стол код Бора, и гине као и његов брат.

Данијела је имала само три месеца када је остала без оца, док је Јеленина мајка Дивна имала десет година и тада је преузела бригу о сестри.

Војска их је ипак збринула, па су на Новом Београду добили комфоран стан. Дивна је завршила Девету београдску гимназију, а на трећој години Правног факултета запослила се у "Радио-Београду" на чувеној станици 202. Успешно се бавила маркетингом, неко време радила је и на телевизији, а писала је текстове и за многе естрадне звезде.

Јелена је изјавила да је убијало да гледа мајку, тетку и баку како се муче.

- Највише ме је нервирала немаштина - написала је својевремено на Инстаграму.

- Била сам скромна девојчица која им није тражила ништа...  -  забележила је она.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".