Брнка Катић, која живи у Лондону са супругом и децом, све више времена проводи у Београду где је ангажована на великом броју серија и филмова, али и позоришних представа. 

Када је пре више од годину дана одлучила да јој друга адреса буде она на којој је провела најлепше године, Бранка Катић је одушевила многе. Ипак, нико није очекивао да ће је останак у Србији толико привући да ће мелтене већи део године провести у Београду. Сада је већ евидентно да је за наше поднебље не везују само снимање филмова и серија, већ и играње представе у којој је у сталној постави. 

Фото: В. Данилов

 

- Ми се стално хвалимо како нам је она комшиница. Овде не можете наћи никога ко има ружну реч да каже о њој, а иако вам каже знајте да лаже. Одушевљено смо прихватили да се вратила у Србију, али смо веровали да ће је то “држати” тек неко време и да ће поново нестати у белом свету. Међутим, њу новац и слава “преко” не инспиришу. Она воли да игра, да глуми и то је све што она жели, она је скромна и када је схватила шта жели, она је то и остварила. Наравно да она види недостатке живота у Србији у односу на Лондон, али она је измерила шта јој више прија - рекла је једна кошиница.

У оближњим радњама је виђају тек с времена на време када у трку уђе да купи неке ситнице.

- Сада јој је син, мислим старији био ту, заједно су ишли на нека снимања. Виђали смо их и како шетају и разговарају. Она је увек насмејана и никада јој не бисте дали 52 године, колико има. Она је иста она девојка која је обележила младост свих нас. Скоро да јој је не можете наћи бору, а наравно да није подлегла тренду ботокса - сматра комшиница која је недавно и попричала са глумицом.

Фото: АТА имагес

 

- Срела сам је у пролазу, можда и није била расположена за причу, али ми је одговорила са осмехом. Рекла ми је да је сада овде и да ју је у иностранству кочио акценат да ради оно што воли. Отворено је причала о свему што је лепо у Србији, о људима и нашој комуникативности и да то њени синови воле овде. Муж би више времена проводио у тазибини, али има велике послове у Енглеској јер је познат у тој индустрији.

Суседи кажу да Бранка много ради, али да често виђају како екипа долази по њу и враћају је по завршетку.

- Мислим да ће сада искористити неколико дана да отпутује у Лондон код супруга и деце, па се враћа. Није јој тешко, каже она то је пар сати све укупно седења у авиону и на аеродрому између њих. Дечаци су велики, па и они често дођу до ње. Она стално јури и жури, али види се да јој то прија. Долазе некада раном зором по њу, и враћају је са снимања касно. Тежак је то посао, није то гламур.

Фото: Профимедиа

 

Један комшија каже да су се шалили са Бранком када је пре више од годину дана дошла да ради у Србији, први пут после пресељења у Енглеску, како нема нашег народа нигде на свету.

- Она се слаже и сматра да смо ми као нација врло дружељубиви и срдачни, каже да смо драгоцен народ и да то схватају сви који путују у друге земље. Бранка је дивна особа и душа, мислим да је тамо била спутана да покаже свој раскошни таленат јер се они баве тривијалностима, а суштином глуме. Сада се види да јој очи сијају и да је задовољна. Наравно недостају јој деца, али сви су је подржали у жељи да овде ради док има понуда па се комбинују око виђања-  рекао је комшија.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума глумице Тање Бошковић

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".