ИГОР Д. (28), осумњичен да је у четвртак у београдском насељу Карабурма, возећи комби усмртио трогодишњу Х. И., негирао је јуче на саслушању у Првом основном тужилаштву кривицу, наводећи да се не осећа одговорним за оно што се догодило.

Он, како сазнајемо, није оспораво догађај, али је навео да сматра да није одговоран што се дете од три године нашло на путу, а које, према његовим речима, није могао да види. Дете је са тешким повредама превезено у Дом здравља, али је преминуло упркос напорима лекара да га спасу. Полиција је након његовог привођења саопштила да је он, возећи уназад комби "фијат дукато", ударио и оборио девојчицу. Утврђено је да није имао алкохола, нити других опијата у крви.

Након саслушања Игора Д., Прво тужилаштво је надлежном суду предложило да му се одреди притвор,  што је и прихваћено. Навели су да постоји опасност да би боравком на слободи могао да понови кривично дело, при томе ценећи његову ранију прекршајну осуђиваност и непоштовање саобраћајних прописа. Поред саслушања сведока, Тужилаштво ће тражити да се ураде ванредни технички преглед возила, додатна анализа крви и урина, као и да се издвоје ДНК трагови са возила.

Фото: Н. Скендерија, Н. Фифић

 

 

Отац и мајка настрадале девојчице не могу да верују шта их је снашло. Чекајући да преузму тело свог детета, само понављају да им је она најмлађе дете и да им је свима била мезимица.

- Шта сада да кажем? Шта год да кажем или урадим, ништа ми неће вратити моје дете - кроз сузе једва изговара мајка настрадале девојчице.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".