Снажан земљотрес јачине 6,4 степена по Рихтеру погодио је данас југоисточни Тајван, али нема извештаја о штети и нестанку струје.

Потрес је имао дубину од 7,3 км са епицентром у округу Тајтунг, ретко насељеном делу острва, саопштио је тајвански метеоролошки биро.

Претходно је Европски медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) јавио да је епицентар потреса био на дубини од једног километра и да је земљотрес имао магнитуду 6,5 степени.

Ејприл Јао, комесарка округа Тајтунг, написала је на својој Фејсбук страници да је потрес био изузетно јак, док је званична Централна новинска агенција показала слику флаша које су попадале са полица у радњи у Тајтунгу.

Тајванска ватрогасна служба саопштила је да још није добила извештаје о штети. Државна компанија Таипауер саопштила је да није било прекида у снабдевању електричном енергијом на источној обали Тајвана.

Потрес се могао осетити широм Тајвана, саопштила је метеоролошка служба. Зграде су се накратко тресле у главном граду Тајпеју.

Тајван се налази близу споја две тектонске плоче и подложан је земљотресима. Више од 100 људи је погинуло у земљотресу на југу Тајвана 2016. године, док је у земљотресу јачине 7,3 степена Рихтерове скале погинуло више од 2.000 људи 1999. године.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".